abonneren

AMD draait wederom verlies, onderneemt actie

AMD heeft het vorige kwartaal weer een lagere omzet behaald dan verwacht en wederom verlies geleden. Hector Ruiz, baas van AMD, heeft laten weten dat het alle bedrijfsonderdelen onder loep gaat nemen en dat het van de onderdelen af wil die niet tot de kern van het bedrijf horen.Alle onderdelen die niet tot de x86- en grafische tak van AMD horen zullen worden verkocht of opgeheven, is de boodschap. Op deze manier hoopt AMD de financiële problemen te boven te komen.Het gaat dan vermoedelijk om de consumer electronics-tak van AMD.

AMD heeft in het eerste kwartaal een verlies gedraaid van $358 miljoen. Dit is het zesde kwartaal op een rij waarin het bedrijf verlies draait. Inmiddels is het totale verlies opgelopen tot $4311 miljard op een omzet van $9288 miljard.

Het grootste probleem speelt zich bij de cpu- en gpu-tak af. De verkoopprijzen van producten is hier gelijk gebleven of zelfs afgenemen, waardoor er minder winst gemaakt kan worden. AMD denkt echter een nieuwe grote partner gevonden te hebben voor hun server-cpu's en het bedrijf heeft ook veel vertrouwen in het nieuwe Puma-platform voor notebooks.

ExtremeTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie