abonneren

AMD brengt Puma-processor voor notebooks uit

AMD brengt zijn langverwachte nieuwe lijn Puma-processoren uit. De processoren zijn speciaal ontwikkeld voor notebooks. Het gaat AMD financieel niet voor de wind.De chipfabrikant heeft grote moeite om concurrent Intel bij te benen. Al zes kwartalen achtereen draait AMD met verlies. De chipfabrikant maakt blunders en verliest steeds meer marktaandeel aan Intel. De lancering van de Puma-lijn moet AMD weer op de kaart zetten.

Er zijn meer dan 1.000 verschillende notebooks ontwikkkeld die de verschillende versies van de Puma-processor gaan gebruiken. Volgens AMD is dit meer dan dubbel het aantal notebooks dat normaal wordt ontwikkeld voor een nieuwe serie processoren. PC-fabrikanten die de Puma-processoren in hun notebooks gaan gebruiken zijn onder andere Acer, Asus, Fujitsu Siemens en HP. De prijs van een notebook met een Puma-processor zal tussen de $700 en $2.000 liggen.

De markt van desktopcomputers groeit langzaam. PC-fabrikanten richten zich steeds meer op de markt voor mobiele computers omdat deze veel sneller groeit. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat tegen het einde van dit jaar er meer notebooks dan desktopcomputers worden verkocht.

AMD komt met drie versies van het Puma-platform. Het platform bestaat uit een microprocessor, een draadloze WiFi-chip en een aantal gerelateerde processoren. Puma gebruikt AMDs Turion X2 Ultra Dual-Core processor als zijn rekencentrum. AMD gebruikt voor Puma niet zijn Barcelona quadcore-processor omdat er een aantal problemen met deze processor waren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie