abonneren

AMD brengt CrossFireX in stelling

Hoewel CrossFire al sinds 2005 op de markt is, is de techniek beduidend minder populair dan nVidia's SLI-concurrent. Dit is vooral te wijten aan vertraagde ATI-kaarten en een gebrekkige chipsetondersteuning. AMD is van plan hier verandering in aan te brengen; het nieuwste wapen heet CrossFireX.AMD's nieuwe ATI CrossFireX-technologie maakt het mogelijk om meerdere kaarten in CrossFire aan te spreken. De techniek werkt in ieder geval met drie of vier kaarten.
Daarnaast zijn er andere maatregelen genomen om de schaalbaarheid, compatibiliteit en flexibiliteit verder uit te breiden. CrossFire Overdrive past de kloksnelheid van AMD-kaarten automatisch aan om de juiste prestaties te leveren, Hybrid Crossfire combineert een geïntegreerde chipset met een losse grafische kaart om zo stroom te besparen wanneer er geen zware grafische rekenkracht nodig is.

CrossFireX is erg belangrijk voor AMD, omdat het op dit moment geen enkel product tegenover de high-end nVidia-kaarten kan zetten. De nieuwe RV670-chipset zou AMD uit het dal moeten trekken en de gpu leent zich bij uitstek voor gebruik in dual-, triple- of quadconfiguraties.

De CrossFireX-techniek zal in AMD's nieuwe high-end chipsets, de 790FX en 790X, geïmplementeerd worden. De huidige HD 2000-serie kaarten zouden al geschikt moeten zijn voor CrossFireX.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: