abonneren

AMD bepaalt nieuwe specificaties voor game-pc's

Advanced Micro Devices (AMD) wil dat consumenten een games-pc kunnen kopen alsof ze een console uitkiezen. Hiervoor komt AMD met "AMD Game".AMD gaat stickers plaatsen op game-pc's en minimale eisen vaststellen waar die pc's aan moeten voldoen. Een gamer kan dan een game-pc kopen alsofhij een gameconsole, zoals een Xbox 360 of een Playstation 3, koopt.

AMD Game is niet bedoeld voor hardcore gamers maar voor de gemiddelde pc-gamer. AMD Game zal er in het begin alleen voor desktop-pc's zijn, maar AMD wil in de nabije toekomst ook notebooks voorzien van stickers. Ongeveer een dozijn bedrijven, waaronder Acer, Alienware, Logitech en Microsoft , zullen pc's gaan aanbieden die zijn voorzien van de stickers.

AMD heeft een goede reden om zijn strategie rondom game-pc's te herzien. Er zijn wereldwijd ongeveer 263 miljoen pc-gamers die voor in totaal $9,6 miljard aan pc-games kopen. AMD wil een groter bereik krijgen in de markt voor game-pc's. Nu hebben nog veel game-pc's een Intel CPU en een Nvidia GPU.

Door de overname van ATI bevindt AMD zich nu in een unieke positie. AMD is de enige processorleverancier in de markt voor x86-processoren die zowel een CPU (central processing unit) als een high-end GPU (graphics processing unit) biedt.

De standaard "AMD Game"-pc is een systeem met een 1280x1024 HD resolutie dat 30 frames per seconde aankan. De "AMD Game Ultra"-pc heeft 1600x1200 pixels en kan ook 30 frames per seconde aan.


Meer informatie:game.amd.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: