abonneren

AMD bepaalt nieuwe specificaties voor game-pc's

Advanced Micro Devices (AMD) wil dat consumenten een games-pc kunnen kopen alsof ze een console uitkiezen. Hiervoor komt AMD met "AMD Game".AMD gaat stickers plaatsen op game-pc's en minimale eisen vaststellen waar die pc's aan moeten voldoen. Een gamer kan dan een game-pc kopen alsofhij een gameconsole, zoals een Xbox 360 of een Playstation 3, koopt.

AMD Game is niet bedoeld voor hardcore gamers maar voor de gemiddelde pc-gamer. AMD Game zal er in het begin alleen voor desktop-pc's zijn, maar AMD wil in de nabije toekomst ook notebooks voorzien van stickers. Ongeveer een dozijn bedrijven, waaronder Acer, Alienware, Logitech en Microsoft , zullen pc's gaan aanbieden die zijn voorzien van de stickers.

AMD heeft een goede reden om zijn strategie rondom game-pc's te herzien. Er zijn wereldwijd ongeveer 263 miljoen pc-gamers die voor in totaal $9,6 miljard aan pc-games kopen. AMD wil een groter bereik krijgen in de markt voor game-pc's. Nu hebben nog veel game-pc's een Intel CPU en een Nvidia GPU.

Door de overname van ATI bevindt AMD zich nu in een unieke positie. AMD is de enige processorleverancier in de markt voor x86-processoren die zowel een CPU (central processing unit) als een high-end GPU (graphics processing unit) biedt.

De standaard "AMD Game"-pc is een systeem met een 1280x1024 HD resolutie dat 30 frames per seconde aankan. De "AMD Game Ultra"-pc heeft 1600x1200 pixels en kan ook 30 frames per seconde aan.


Meer informatie:game.amd.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord