abonneren

AMD beleeft een recordkwartaal

Chipfabrikant AMD heeft een fantastisch tweede kwartaal achter de rug. De omzet is gestegen naar $1,65 miljard dollar -- dat is maar liefst 40 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Overigens maakte AMD in dit kwartaal wel een nettoverlies.Tegenover de omzet van $1,65 miljard stond een nettoverlies van $43 miljoen.
Dat laatste komt echter door het afstoten van GlobalFoundries, waar AMD een aandeel van 28 procent in heeft. Wordt dit niet meegerekend, dan zou AMD een nettowinst van $83 miljoen behaald hebben.

AMD schrijft het sterke kwartaal toe aan een gestegen vraag naar mobiele producten en een gezonde marge (45 procent). Overigens heeft Intel een marge van maar liefst 67 procent. De computerdivisie van AMD heeft vier procent meer binnengehaald dan vorig kwartaal, en 31 procent meer dan het tweede kwartaal vorig jaar. Deze stijging zit 'm vooral in notebook-cpu's en -chipsets. Nog beter gaat het met de grafische tak van AMD, ATI. Deze zag een jaar-op-jaar-stijging van maar liefst 87 procent. Hierbij plaatste AMD wel de kanttekening dat de gemiddelde verkoopprijs van grafische kaarten is gedaald.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie