abonneren

AMD: 45 nanometer in januari, 32 nm op de testbank?

AMD heeft een rampzalig jaar achter de rug, vooral nu het nieuwe paradepaardje (de Phenom) ten onder dreigt te gaan aan een hardnekkige bug. De vraag is dus ook of AMD de deadline voor de volgende generaties processoren gaat halen. Het antwoord luidt, volgens AMD: jazeker!Volgens AMD's Mario Rivas zijn ze al in een vergevorderd stadium wat betreft 45nm-processoren. De eerste samples verschijnen al in januari, als het aan AMD ligt. De nieuwe 45nm-processoren hebben, zo zegt Rivas, uiteraard geen last van de bug.
Normaliter duurt het 11 maanden voor een processor om van sample tot volumeproduct te groeien, dus dat zou betekenen dat de 45nm-cpu's over een jaar overal in de schappen liggen. AMD zelf wil de processoren eigenlijk al sneller introduceren; de chipfabrikant oogt op de eerste helft van 2008. Of dat haalbaar is moet nog bezien worden.

Ook de ontwikkeling van 32nm-cpu's is volop bezig. AMD hoopt dat ze bij de overstap naar 32nm een aantal van de problemen die ze bij 45nm tegenkomen kunnen vermijden. Wanneer de eerste 32nm-processoren verwacht kunnen worden, wordt helaas niet beantwoord.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie