abonneren

Amazon's Kindle krijgt concurrentie van Barnes&Noble

Amazon is niet de enige boekenverkoper die groot inzet op de elektronische verspreiding van boeken.
Concurrent Barnes&Noble heeft ebookuitgever FictionWise overgenomen en wil Amazon het vuur aan de schenen leggen.

FictionWise beheert een online boekenwinkel plus bijbehorende eReader-software. Deze gratis software is beschikbaar voor veel populaire platformen; naast de pc en Mac worden ook de Palm Treo en iPhone ondersteund. Barnes&Noble legt 15,7 miljoen dollar neer voor de overname van FictionWise en heeft beloofd dat het bedrijf ook na de overname zelfstandig zijn bedrijfsvoering zal kunnen uitvoeren.

Interessant is de dat de door FictionWise aangeboden boeken ook werken op de Kindle van Amazon. Wel biedt FictionWise een eigen, goedkopere reader aan voor boeken.

In Nederland zit er nog weinig beweging in de markt voor ebooks. iRex richt zich voornamelijk op de zakelijke markt; Endless Ideas is van plan met een nieuwe BeBook-uitvoering te komen, maar wat de ebooks zelf betreft blijft het aanbod vooralsnog beperkt.

WebWereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord