abonneren

Amazon.com komt met eigen e-reader

Webwinkel Amazon lanceert vandaag een eigen e-booklezer, de Kindle, waarop tegen betaling boeken en digitale kranten zijn te lezen.De Kindle kan via draadloos internet elektronische boeken downloaden van Amazon.com. De webwinkel heeft bij de start 88 duizend e-books beschikbaar. De elektronische versies van bestsellers kosten 9,99 dollar. Ook kunnen Kindle-gebruikers zich abonneren op digitale edities van grote dagbladen.

Amazon zou ook deals hebben met tientallen krantenuitgevers, waaronder die van de Wall Street Journal, Washington Post, Le Monde en The Times.  Onbekend is nog hoeveel de digitale krantenabonnementen kosten, maar abonneren op bekende blogs is ook mogelijk voor 99 cent of 1,99 dollar.

De Kindle is een concurrent van vergelijkbare apparaten als de Sony Reader en de iLiad, van Philips-spinoff iRex Technologies. Die twee aparaten werken met elektronische inkt zodat het scherm even scherp is als geprinte letters op papier. De Kindle werkt ook met die nieuwe technologie.

De Kindle zou 400 dollar gaan kosten. Dat is meer dan de Sony Reader, die driehonderd dollar kost, en flink goedkoper dan de iLiad (650 euro).

De Kindle zou ook kunnen e-mailen, maar geavanceerdere kantoortoepassingen als een agenda en een adresboek zou het niet hebben, meldt Cnet.

In Nederland biedt boekhandelketen Selexyz de iLiad van iRex aan in drie winkels. Ook de Franse zakenkrant Les Echos is gestart met een abonnement op de iLiad.

Via Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: