abonneren

Amazon wist - per ongeluk? - boze reviews over Spore

De kritiek op Spore, de nieuwste game van EA, is niet mals: op internet wemelt het van de klachten over de DRM-beveiliging die erop zit en die ervoor zorgt dat het spel maar drie keer geactiveerd kan worden. Wie dus een paar keer een computercrash krijgt of een nieuwe versie van Windows wil installeren, zit al vrij snel met een waardeloos schijfje. Ook de meeste klantenreviews op Amazon gingen vooral over dit in de ogen van veel mensen belachelijke DRM-systeem.
Tot vrijdagmiddag: toen waren alle klantenreviews ineens verdwenen...

In totaal ging het om 2216 reviews, waarvan er 2016 een waardering van één ster aan Spore hadden gegeven - de laagst mogelijke score bij Amazon. Kritieken bij andere games en producten stonden er vrijdagmiddag gewoon nog.

De actie van Amazon veroorzaakte een storm van protest op internet. Amazon haastte zich om te zeggen dat het een "foutje in het systeem" was en dat er heus geen sprake was geweest van ingrijpen omdat er teveel kritiek op Spore was. Alle klantenreviews werden teruggezet.

Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het inderdaad een 'foutje' was. Verschillende mensen die later een negatieve review wilden plaatsen met daarin melding van de DRM-problematiek, melden dat Amazon hun review geweigerd had.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie