abonneren

Amazon wil gebruiks- en milieuvriendelijke verpakking

Amazon wil af van blisterverpakkingen. Veel van de producten die via Amazon verkocht worden, zoals speelgoed en electronica, worden geleverd in een plastic blisterverpakking. Amazon vindt deze verpakking slecht voor het milieu en claimt dat gebruikers de verpakking een ramp vinden.Dat een blisterverpakking inderdaad niet de meest vriendelijke inpakmethode is, kan iedereen vermoedelijk wel beamen; zonder stanleymes of fatsoenlijke schaar heeft het openen van een dergelijke verpakking vaak weinig kans.
Amazon wil nu dat fabrikanten gebruik gaan maken van een eco-vriendelijke kartonnen verpakking. Amazon heeft al een aantal bedrijven bereid gevonden hun verpakkingen aan te pakken, waaronder Fisher-Price, Mattel, Microsoft en Trancent.

De grootste dwarsliggers lijken vooralsnog normale winkels te zijn. Omdat blisterverpakkingen zo lastig te openen zijn, worden producten in deze verpakking relatief weinig gestolen. Een kartonnen verpakking maakt het interessant om het product op slinkse wijze uit de verpakking te ontdoen.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie