abonneren

Amazon weigert zoekinformatie te geven aan Google

Amazon weigert aan Google informatie te geven over hoe het bedrijf de teksten in boeken doorzoekbaar maakt en indexeert. Google heeft Amazon gedagvaard als reactie op het besluit van het Amerikaanse Gilde van Schrijvers (Authors Guild) om Google voor de rechter te slepen wegens zijn Google Book Project. Volgens Amazon is de informatie die Google via de rechter probeert te krijgen ‘zeer vertrouwelijk’ en komt het neer op een legitieme vorm van bedrijfsspionage indien de rechter het goedkeurt.
Amazon heeft aan Google wel de informatie gegeven over hoe het bedrijf boeken doorzoekbaar maakt en indexeert die gewoon op het internet is te vinden.

De weigering van Amazon om mee te werken is zeer vervelend voor Google omdat de informatie van Amazon de zoekgigant zou kunnen helpen om zijn controversiële Google Books Project te verdedigen. Google heeft voor zijn project gekozen voor de 'opt-out'-methode waarbij uitgeverijen zelf moeten aangeven wanneer ze niet willen meedoen met het grootschalige scan-project. Amazon en Microsoft hanteren beiden de 'opt-in'-methode waarbij ervan wordt uitgegaan dat een uitgeverij niet mee doet tenzij het bedrijf expliciet toestemming geeft.

Google heeft ook via de rechter geëist dat Microsoft en Yahoo verklappen hoe hun zoekmethodes werken. Beide bedrijven hebben nog niet op de dagvaardingen gereageerd.

Bron: www.betanews.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord