abonneren

Amazon verwijdert op afstand ebooks van Kindle

Amazon lijkt een beetje de weg kwijt. Vorige week maakten ze bekend reparaties aan behuizing van de Kindle niet te vergoeden, een paar dagen later haalde het bedrijf bakzeil. Nu heeft Amazon zich de woede van Kindle-gebruikers op de hals gehaald door zonder waarschuwing op afstand ebooks te wissen.Amazon heeft op afstandGeorge Orwell's 'Animal Farm' en '1984' gewist van alle Kindles waar deze boeken zich op bevonden. Wel kregen de verbaasde gebruikers een vergoeding voor de aanschafprijs van deze elektronische boeken.
Volgens Amazon ging het om een noodzakelijke beslissing: het bedrijf bleek geen distributierechten te bezitten voor deze ebooks. Dat de beslissing van Amazon tot veel boze reacties leidde, was te verwachten. Achteraf is ook Amazon niet blij met zijn eigen beslissing. Het bedrijf belooft in de toekomst geen boeken meer op afstand te wissen.

Uiteraard hoeven we niet te verwijzen naar het verhaal van 1984, waarin de maatschappij nauwlettend in de gaten gehouden wordt door Big Brother, dat totale controle over elk aspect van de maatschappij beheerst?

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: