abonneren

Amazon verkoopt meer e-books dan gewone boeken

Er worden door Amazon nu al meer digitale boeken dan paper-backs verkocht.

Het bedrijf verkocht met ingang van dit jaar 115 Kindle boeken ten opzichte van 100 gewone paperback boeken. Ook heeft Amazon in de VS al meer dan drie keer zoveel Kindle boeken verkocht dan boeken met een harde kaft. In deze cijfers zijn ook boeken opgenomen die niet op de Kindle beschikbaar zijn.

Amazon heeft al eerder beweerd hebben dat de verkoop van e-books hoger was dan dat van boeken met een harde kaft maar onderbouwt dit nu met cijfers. Amazon heeft in 2010 al meer dan 8 miljoen Kindle e-readers verkocht. Amazon biedt daarnaast ook een app aan om e-books op iPad, iPhone, iPod Touch en Android-apparaten te lezen.

Amazon geeft geen exacte cijfers vrij, behalve dat ze 810.000 boeken in de Kindle-store aanbieden en dat is exclusief de miljoenen gratis boeken die worden aangeboden (waarvan de auteursrechten zijn verlopen).

Volgens Forrester Research hebben consumenten voor 1 miljard dollar aan e-books gekocht in 2010 en zal dit aantal stijgen naar minimaal 1,3 miljard dollar in 2011.

De cijfers van Amazon en Forrester maken duidelijk dat het digitale boek behoorlijk inloopt op de normale boekenverkoop. Het onderzoek geeft dan ook aan te verwachten dat de helft van alle verkochte boeken in 2014 digitaal zal zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: