abonneren

Amazon verhoogt royaltypercentage voor auteurs

Amazon is druk bezig zijn positie te verstevigen met het oog op de aankomende introductie van de Apple tablet.
Om ervoor te zorgen dat de Kindle niet het onderspit delft krijgen auteurs die hun boeken digitaal beschikbaar stellen nu een hoger royaltybedrag.

De Kindle was zeker niet de eerste e-reader, maar is wereldwijd wel de populairste dankzij de uitstekende koppeling met Amazon's Digital Book Store. Om zich niet de kaas van het brood te laten eten door Apple gaat Amazon preventief in de aanval. Het aanbod van digitale boeken is recentelijk uitgebreid, de Kindle DX wordt nu wereldwijd verkocht en met de introductie van het Kindle Digital Text Platform is het nu ook mogelijk digitale boeken in te dienen in een andere taal dan Engels.

Vandaag doet Amazon er nog een schepje bovenop. Auteurs en uitgevers die het Digital Text Platform gebruiken krijgen verhoogde royalties: 70 procent van de verkoopprijs minus afleverkosten, in plaats van de huidige 25 procent. Dit nieuwe bedrag gaat op 30 juni in. De afleverkosten bij digitale boeken zijn $0,15 per megabyte. Een gemiddeld boek 'weegt' zo'n 368 KB, waardoor de afleverkosten op $0,06 liggen.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie