abonneren

Amazon twee keer achter elkaar offline

Maandag was Amazon opnieuw twee uur offline. De online winkelier wil niet zeggen wat de oorzaak van het probleem is. Afgelopen vrijdag was Amazon twee uur lang offline. Klanten die naar de online winkel surfde, werden begroet met een foutmelding. Zelfs toen de website weer online was, waren sommige secties nog een tijdlang ontoegankelijk.Maandag was Amazon wederom offline en zagen bezoekers opnieuw de foutmelding "Service Unavailable". De site was een kwartier lang onbereikbaar. Opmerkelijk is dat Amazon's Web Services (AWS) online bleven tijdens de downtime.
De website van AWS ging wel offline maar de diensten bleven werken.

Dergelijke downtimes zijn zeldzaam voor Amazon. De vorige keer dat de site offline ging, was tijdens Thanksgiving 2006 toen de Xbox 360 in de verkoop ging. Volgens een woordvoerder van Amazon zijn de systemen die ze gebruiken erg complex en op zeldzame moment zorgen ze voor problemen Amazon doet zijn best om deze momenten tot een minimum te beperken en om dan de site zo snel mogelijk weer online te krijgen. Amazon wilde geen commentaar geven over de oorzaak van het probleem.

Volgens analisten kan het probleem een menselijke oorzaak hebben. Vlak voordat de site offline ging was er een foutje met een configuratiebestand. Het is onbekend of het repareren van het configuratiebestand ervoor zorgde dat de site weer online kwam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: