abonneren

Amazon opent eigen Android Appstore

Amazon lanceert een concurrent voor de Google’s Android Market door met de Amazon Appstore ook games en apps voor Android te bieden.

Amazon biedt meteen al  het spel Angry Birds Rio aan (naar de animatiefilm ‘RIO’ van Angry Birds die op 15 april wordt verwacht). Dit spel is voor een beperkte tijd gratis te downloaden vanuit de Amazon Appstore.

Android-gebruikers kunnen een Amazon Appstore-app installeren of gewoon naar de website surfen. Amazon biedt een ‘Test Drive’-functie waarbij kopers op de pc met de muis een app in een gesimuleerde Android-telefoon kunnen testen.

Ook zullen de apps op Amazon worden voorzien van beschrijvingen, beelden en video’s, om zo een goed beeld van een app te krijgen alvorens tot aanschaf over te gaan. Ook zijn voor het eerste advertentie-vrije versies beschikbaar van Angry Birds en Angry Birds Seasons, vooralsnog exclusief op Amazon.

Apple heeft op de plannen van Amazon gereageerd met een aanklacht over het gebruik van de naam Appstore. Apple claimt de exclusieve rechten op deze naam.

Zie ook het promofilmpje voor de Angry Birds Rio film:

 

Via: BGR

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie