abonneren

Amazon opent deuren 'Video on Demand'-dienst

Amazon stopt met hun huidige Unboxed-dienst en stapt over op een nieuwe online tv- en filmdienst met de naam Video on Demand. De dienst is vooral eenvoudig gehouden. Met een muisklik zijn films te starten en de eerste twee minuten zijn altijd gratis. Ook kunnen films en series gedownload worden.Amazon wil met de videodienst een enorme klapper maken en iTunes voorbijstreven. Daarom bieden ze meerdere mogelijkheden aan.
Naast het streamen van film- en tv-materiaal kan het materiaal ook gedownload worden óf opgeslagen in de online bibliotheek van Amazon, zodat de films vervolgens ten aller tijde gestreamend kunnen worden naar mobiele apparaten. Amazon heeft zo'n beetje alle grote studio's en tv-netwerken bereid gevonden hun content aan te bieden via Amazon, op Disney en ABC na (immers: Apple's Steve Jobs is grootaandeelhouder van Disney).

Dankzij een deal met Sony is het binnenkort ook mogelijk de content rechtstreeks op de tv in de woonkamer te bekijken: nieuwe Bravia-tv's krijgen hiertoe een speciale chip en netwerkaansluiting. Wie geen nieuwe tv wil kopen kan ook voor $300 een Bravia Internet Video Link-apparaat kopen.

Amazon Video on Demand is vanaf vandaag beschikbaar voor een beperkte groep betatesters, daarna gaat de dienst open voor Amerikaanse bezoekers. Amazon wil uiteindelijk ook de rest van de wereld toegang geven, maar uiteraard spelen er eerst nog een groot aantal licentiekwesties voor dit zover is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord