abonneren

Amazon moet Toys R Us $51 miljoen betalen

Amazon treft een schikking met Toys R Us, waarbij Amazon maar liefst $51 miljoen betaalt aan de speelgoedverkoper. Hoewel Amazon niet verwacht had voor dit bedrag te schikken, zal het in het derde kwartaal het bedrag overmaken. Toys R Us laat de aanklacht dan vallen.Vijf jaar geledensleepte Toys R Usde boekgigant voor de rechter. Amazon zou met andere speelgoedfabrikanten gepraat hebben, terwijl afgesproken was dat Toys R Us de enige speelgoedleverancier voor Amazon zou zijn. Amazon diende daarop een tegen-rechtszaak in, in de hoop de deal ongeldig te laten verklaren.
Amazon beweerde dat Toys R Us vooral in de vakantieperioden niet voldoende voorraden had om klanten te voorzien.

In maart 2006 sprak een rechtbank zich al over deze zaak uit, in het voordeel van Toys R Us, maar de rechter weigerde een schadevergoeding uit te delen. In maart 2009 kwam de zaak opnieuw voor, waarbij de rechter wederom de kant van Toys R Us koos maar ditmaal wel een schadebedrag bepaalde ($93 miljoen). Amazon noemde dit schadebedrag ernstig overschat. Met de huidige schikking zijn beide partijen eindelijk tot overeenstemming gekomen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord