abonneren

Amazon lanceert in mei eigen online muziekwinkel

Amazon.com wil de strijd aangaan met Apple. De internetretailgigant heeft plannen om via een eigen online muziekwinkel DRM-vrije muziek te verkopen. Hiervoor is Amazon de afgelopen weken op bezoek geweest bij alle grote muziekbedrijven. Amazon wil in mei zijn iTunes-concurrent lanceren. Het is echter nog maar de vraag of Amazon deze deadline zal halen.
Al anderhalf jaar lang probeert Amazon voet aan de grond te krijgen in de door Apple's iTunes gedomineerde online-muziekmarkt. Eerst had Amazon nog plannen om een eigen draagbare muziekspeler op de markt te brengen die de strijd moest aangaan met Apple's iPod. Het lukte Amazon echter niet om deze muziekspeler te ontwikkelen.

Indien het Amazon lukt om zijn online muziekwinkel op tijd te lanceren dan zal de muziek voornamelijk afkomstig zijn van EMI en onafhankelijke labels. Er waren eerder geruchten dat Universal Music een deal met Amazon had gesloten om de verkoop van klassieke muziek uit te proberen, maar deze bleken niet op waarheid gebaseerd te zijn.


Bron: Times Online

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie