abonneren

Amazon koopt Audible voor $300 miljoen

Steeds minder mensen lezen fysieke boeken. Maar audioboeken worden steeds populairder. Voor mensen die elke doordeweekse dag in de file staan, is het luisteren naar een goed boek een alternatief voor de drukdoende radio-dj.De overname van audioboekproducent Audible door Amazon was dan ook geen verrassing. Door de koop kan Amazon een groot aantal audioboeken toevoegen aan zijn snelgroeiende downloadwinkel.

Het is niet bekend wat de overname betekend voor de deal die Audible heeft met iTunes. Audible is de voornaamste leverancier van audioboeken aan Apple's digitale muziekwinkel.

Amazon verdiende vorig jaar zoveel geld - meer dan een miljard dollar in cashflow - dat de online winkel agressief op overnamepad kan gaan. De overname zal niet direct invloed hebben op de Kindle, Amazon's elektronische boekenlezer . De Kindle kan namelijk geen audioboeken afspelen. De kans is natuurlijk groot dat Amazon op korte termijn met een nieuwe versie van de Kindle komt die wel Amazon's nieuwe bibliotheek van 80.000 audioboeken kan afspelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: