abonneren

Amazon komt met 'Netflix voor e-boeken'

Online warenhuis Amazon komt vermoedelijk met een soort 'Netflix voor e-boeken', waarbij gebruikers voor 10 dollar per maand onbeperkt boeken kunnen lezen. Dat blijkt uit een advertentiepagina die de webwinkel inmiddels weer offline heeft gehaald.

Onbeperkt

De pagina is echter nog steeds te zien. Op de site is te zien hoe Amazon voor 10 dollar (ongeveer 7 euro) een onbeperkte hoeveelheid boeken aanbiedt.

Amazon heeft ruim 600,000 e-boeken in de webstore, zodat gebruikers meer dan genoeg keuze hebben. Daarnaast biedt Amazon ook nog 'enkele duizenden' audioboeken aan.

Vroegtijdig

Waarschijnlijk zal de nieuwe service alleen beschikbaar worden voor de Kindle, de eigen e-reader van Amazon. Het bedrijf heeft de geruchten nog nergens bevestigd - waarschijnlijk gaat het om een webpagina die te vroeg geplaatst is.

Vraag

Er bestaat al langer vraag naar een Netflix-achtig model waarmee gebruikers onbeperkt boeken kunnen lezen, maar veel uitgeverijen houden de boot nog af. Dat is opvallend, omdat het Netflix-model, of het Spotify-model, voor de filmmakers en artiesten hun vruchten beginnen af te werpen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: amazon