abonneren

Amazon Kindle krijgt kleurenscherm?

Het bedrijf dat de Kindle voor Amazon maakt, Prime View International, liet gisteren zijn eerste kleurenschermen zien. Deze schermen zijn zelfs in staat om videoweergave te vertonen. Krijgt de Kindle binnenkort een kleurenscherm?Prime View International, dat vorig jaar E-Ink overnam, liet een 6-inch en een 9,7-inch kleurenscherm voor e-readers zien.
De massaproductie van deze schermen zou in het vierde kwartaal van dit jaar moeten beginnen. Prime View gaf toe dat de verversingsfrequentie van de schermen te laag is om écht vloeiend videobeeld weer te geven, maar het weergeven van animatievideo's is geen probleem.

Volgens Prime View International heeft het de schermen getoond aan zijn vaste klanten, waaronder Amazon (Kindle) en Barnes & Noble (Nook). Of deze bedrijven ook daadwerkelijk van plan zijn de schermen te gebruiken is niet duidelijk.

De kleurenschermen gebruiken meer energie dan de huidige zwart/wit-schermen, waardoor de accu sneller leeg is. Toch is het verschil volgens Prime View International niet dramatisch groot. Naast de kleurenschermen liet Prime View International ook twee touchscreens en twee flexibele schermen zien.

MacWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: