abonneren

Amazon Kindle e-books nu ook in de bibliotheek in de VS

Amazon breidt het bereik van de populaire Kindle e-reader uit met de mogelijkheid om in Amerikaanse bibliotheken boeken te lenen.

Kindle-gebruikers kunnen nu e-books lenen in meer dan 11.000 Amerikaanse bibliotheken. Amazon treedt hiermee in de voetsporen van de concurrenten: de Sony Reader en de Nook van Barnes & Noble. De Kindle gebruikers kunnen nu in de kantlijn notities maken. De notities blijven op de Kindle bewaard ook na de afloop van de leentermijn. Als je het boek opnieuw leent of zelf aanschaft, zijn de notities weer zichtbaar.

De Amerikaanse bibliotheken zijn er blij mee. Nu kunnen vrijwel alle e-reader-gebruikers e-books lenen bij de bibliotheken. Het bereik van de bibliotheken wordt gezien de grote populariteit van de Kindle in de VS, zo een stuk groter.

Eerder deze week werd bekend dat e-books bij Amazon meer verkocht worden dan papieren boeken. Wij zijn benieuwd wanneer deze trend ook naar Nederland overwaait, en wanneer de e-readers in de Nederlandse bibliotheken doorbreken.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie