abonneren

Amazon introduceert Kindle DX met groot scherm

Amazon heeft gisterenmiddag de Kindle DX geïntroduceerd. DX staat voor DeluXe en dat heeft weer betrekking op het scherm, dat zijn diagonaal zag groeien van 6 inch (Kindle 2) naar 9,7 inch. De DX wordt vooral gericht op het onderwijs en als vervanging voor kranten.De Kindle DX heeft een 9,7-inch e-ink display, 3,3 GB aan opslagcapaciteit en gaat voor $ 489 over de toonbank. Grappig is dat de Kindle DX een accelerometer bevat, waardoor het automatisch tussen landschapsmodus en portretmodus kan schakelen. Interessanter is dat de Kindle DX pdf-bestanden kan weergeven.
Bij de Kindle 2 is dit alleen mogelijk na conversie.

Amazon krijgt in Amerika steun van een aantal grote partijen. Zo heeft The New York Times Company aangekondigd dat al hun boeken een vaste prijs van $ 9,99 krijgen. Wie een abonnement op The New York Times, The Washington Post of Boston Globe heeft, kan een flinke korting op een digitaal abonnement krijgen.

De Kindle DX moet deze zomer via Amazon.com verkocht gaan worden. Een pilot, waarbij de DX op universiteiten ingezet wordt, begint in augustus. Een groep studenten krijgt studiemateriaal op de DX; na afloop van het trimester worden de studieprestaties vergeleken met studenten die nog op de traditionele manier blokken.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: