Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Amazon heeft ruzie met staat New York

Amazon sleept de staat New York voor de rechtbank over belastingen. De staat heeft korte tijd geleden nieuwe belastingregels ingevoerd, waar Amazon nu de dupe van is. De online etailer hoefde tot voor kort geen sales tax te betalen in New York, maar moet dat nu wel.Tot voor kort gold in de staat New York de regel dat alleen bedrijven die een kantoor of werknemers in New York hebben, of actief handel drijven met personen in New York, sales tax moesten betalen aan de staat. New York heeft deze belastingregels echter gewijzigd om zo de staatskas te spekken.
Inmiddels moeten alle bedrijven die zowel direct als indirect zaken doen in New York sales tax afdragen, en New York ziet affiliate-sites die in deze staat opereren en mensen doorverwijzen naar Amazon als 'indirect zaken doen'.

Amazon is het niet eens met deze nieuwe maatregel en noemt het zelfs 'onconstitutioneel'. De etailer sleept de staat voor de rechter en claimt dat de maatregel inbreuk maakt op de 'Commerde and Due Process'-clausule in het rechtboek omdat New York een veel te vage en ruime definitie hanteert van zaken doen. Dat Amazon sterk staat in deze rechtszaak is inmiddels wel duidelijk; zelfs ambtenaren noemen de nieuwe belastingmaatregel de 'Amazon Tax', waardoor duidelijk is dat de nieuwe maatregel vooral bedoeld is om Amazon een poot uit te draaien.

Volgens New York is Amazon de staat miljoenen dollars in onbetaalde belastinggelden schuldig, maar de staat geeft ook toe dat het eigenlijk geen idee heeft om hoeveel geld het echt gaat. New York vraag zijn belastingbetalers om bij aankopen op Amazon door te geven voor welke bedragen zij gekocht hebben, maar het animo onder kopers hiervoor is bedroevend laag.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie