abonneren

Amazon geeft broncode Kindle vrij

Amazon heeft zich aan zijn woord gehouden. Het bedrijf beloofde ooit de broncode voor de Kindle ebookreaders openbaar te maken en dat is inmiddels gebeurd. Het onderliggende Linux-systeem van alle Kindle-modellen is downloadbaar gesteld.De Kindle draait op een eenvoudige Linux-distributie (kernel 2.6.22), al bevat het wel uitgebreide E Ink-drivers en andere hardwaredrivers. Of de code zich ook uitstrekt tot Amazons drm en gelicenseerde codecs is niet duidelijk en lijkt zelfs onwaarschijnlijk.
Ook is niet duidelijk onder welke licentie de code uitgebracht is, al gaat het vermoedelijk om de GNU Genera Public Licence. Dat zou inhouden dan andere fabrikanten de code zouden mogen aanpassen om hun eigen Kindle-klonen te bouwen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord