abonneren

Amazon en Wal-Mart verhogen ook prijzen mp3-downloads

Veel gebruikers zijn voor niets van de iTunes Store naar Amazon MP3 overgestapt. Niet alleen Apple heeft de prijzen van sommige muzieknummers moeten verhogen, ook de overige aanbieders als Amazon, Wal-Mart, Napster en Rhapsody stappen over op het nieuwe prijsmodel.Gisterenintroduceerde Apple het variabele prijsmodel,waarin nummers niet langer$ 0,99 zouden kosten, maar$ 0,69, $ 0,99 of $ 1,29, afhankelijk van de populariteit van het nummer. Dit was voor veel mensen voldoende reden om over te stappen op een concurrerende muziekdienst, zoals Amazon MP3.
Deze dienst bood gisteren de nummers nog wel voor $ 0,99 aan. 

Helaas heeft de muziekindustrie het voor elkaar dat ook Apple's concurrenten meegaan in de nieuwe prijsstrategie. Er wordt wel vaak gekozen voor een andere prijsdifferentiatie. Zo biedt Amazon veel nummers voor $ 0,79 en $ 0,89 aan. De dagen van de vaste muziekprijs lijken hiermee geteld.

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord