Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Amazon en eBay stoppen verkoop omstreden modchips

Amazon en eBay laten het niet langer toe dat via hun sites modchips voor de Nintendo DS en DSi verkocht worden. Misschien is het woord modchip een beetje ongelukkig gekozen: het gaat om speciale kaartjes waarmee gekopieerde games gespeeld kunnen worden, zoals de beruchte R4.Het aanbieden van R4-cartridges is sinds dit weekendtegen de regels van de verkoopsites.Amazon heeft de R4-cartridges nooit zelf verkocht, maareen aantal Amazon Marketplace-klanten doet dit wel. Amazon heeft hier nu een rem op gezet. Hetzelfde geldt voor eBay.
Beide bedrijven zijn van mening dat de R4-cartridge het auteursrecht schendt.

Hoewel de beslissing van Amazon en eBay een belangrijke overwinning is voor Nintendo, die vastbesloten is gamepiraterij terug te dringen, zijn er een groot aantal mensen die de cartridges helemaal niet gebruiken van het spelen van spelkopieën. De R4 maakt het namelijk ook mogelijk zelfgemaakte software (homebrew) op de Nintendo DS te spelen. Daarnaast is het maar de vraag hoe effectief de acties van Amazon en eBay zijn; de R4-kaartjes zijn via ontelbare webshops te bestellen.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie