abonneren

Amazon dicht Flash-lek in videodienst

Amazon.com heeft het lek in zijn streaming-videodienst gedicht door alle tv-shows en films te beveiligen met Adobe's SWF-verificatie. Gebruikers konden door een lek in de website streaming videobestanden, zoals films en tv-afleveringen, downloaden en kopiëren zonder ervoor te betalen. Amazon maakt voor zijn ‘Video on Demand'-dienst gebruik van software van Adobe om alle content te versleutelen.

Onterecht meldde de media dat het beveiligingslek zat in Adobe's Flash Media Server-software. Volgens Adobe zijn niet alle Adobe Flash Media Server-klanten op de hoogte dat zij RTMPe of RTMPte (tunneled versie) moeten gebruiken, gecombineerd met SWF-verificatie, om een maximale contentbeveiliging te bieden. Een goede beveiliging van alle producten is belangrijk voor Adobe en daarom gaat het bedrijf actief alle klanten informeren over hoe zij hun content zo goed mogelijk kunnen beveiligen.

Het is niet duidelijk waarom Amazon besloot om zijn 40.000 films en tv-programma's zonder enige versleuteling te streamen. Waarschijnlijk moest Amazon kiezen tussen veiligheid en gebruiksvriendelijk en koos de online retailgigant voor het laatste.

Voor meer informatie over het gebruik van RTMPe of RTMPte en SWF-verificatie, kunnen Adobe Flash Media Server 3-klanten de volgende website bezoeken: adobe.com/go/kb405456 .

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: