abonneren

Amazon begint eigen bibliotheek in VS

Bezitters van een Kindle e-reader of een binnenkort te verschijnen Kindle Prime tablet kunnen nu boeken lenen uit de Amazon bibliotheek voor Kindle-bezitters. Deze nieuwe dienst maakt deel uit van het Kindle Prime-abonnement.

Het Kindle Prime-abonnement geeft Kindle-bezitters toegang tot video’s tv-programma’s en nu dus ook boeken voor een vast jaarlijks bedrag van $79. Prime-abonnees mogen een boek zonder extra kosten lenen zo lang als zij willen. Wel geldt de beperking van één boek tegelijk en één boek per maand. De ‘Kindle Owners Lending Library’ is alleen beschikbaar voor Kindle-bezitters en is niet toegankelijk voor Kindle-apps op andere apparaten. De dienst is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar.

Amazon heeft de rechten op de boeken die worden uitgeleend afgekocht, of betaalt per uitlening aan de uitgevers. Voor de Prime-abonnee zijn ze gratis. Volgens de Wall Street Journal is geen van de zes grote Amerikaanse uitgevers bij de nieuwe bibliotheekdienst betrokken, omdat ze bang zijn dat het negatief zal uitwerken op de boekenverkoop.

Vooralsnog zijn er ruim 5000 titels beschikbaar inclusief een honderdtal voormalige of huidige bestsellers. Amazon hoopt dat de bibliotheek helpt om de verkoop van de Kindle e-readers en de Kindle Fire-tablet te bevorderen. Kopers van de Kindle Fire krijgen een gratis proefabonnement van een maand op de Prime-dienst. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: