abonneren

Alternatieve routes

Op de site GPStracks vindt u alle mogelijke routes bij elkaar: ruim 3000 staan er klaar om op uw gps-ontvanger of pnd te installeren. Natuurlijk vindt u er diverse auto- en motorroutes, maar waar GPStracks vooral handig voor is, zijn de vele mountainbike-, fiets-, kano-, skeeler of 4WD-routes.
Leuk voor een dagje uit, waarbij u vooraf kunt zien welke obstakels (zoals slecht asfalt op een skeelerroute) u tegemoet
kunt zien.

Hebt u een interessante route gevonden, dan kunt u deze in Google Maps of Google Earth bekijken, of downloaden in gpxformaat. Een alternatief is gps-wandelingen.nl, waar u wandelingen in heel Nederland vindt. Omdat onder motorrijders het maken van toertochten erg populair is, zijn die tegenwoordig ook als gps-routes te vinden.

Motorrijder Eric Verweij heeft op www.verweijweb.nl ruim 100 routes in Europa en de VS verzameld in gdb-formaat, bedoeld voor Garmin-systemen. Natuurliefhebbers kunnen ook met gpsroutes op pad: Staatsbosbeheer heeft in Nederland meer dan 25 gps-wandelroutes uitgezet (www.staatsbosbeheer.nl).

www.gpstracks.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: