abonneren

AllofMP3 weer onder vuur

Nu blijkt dat het Russiche AllofMP3 niet rechtstreeks gesloten kan worden, gooien Europese en Amerikaanse auteursrechtmaatschappijen het over een andere boeg: ze pakken de bedrijven aan die voor de betalingen zorgen.AllofMP3 claimt volgens de Russische wetgeving te handelen en valt daarom moeilijk aan te pakken.
De muziekdienst is Westerse landen al tijden een doorn in het oog, vooral omdat artiesten geen cent van de verkopen terugzien. Nu het Amerikaanse en Europese instanties niet lukt om AllofMP3 te sluiten, hebben ze een nieuwe manier gevonden om de site aan te vallen. De gedachte is: als niemand meer geld kán besteden, dan sterft de site vanzelf wel.

PayPal, MasterCard en VISA doen inmiddels al geen zaken meer met AllofMP3. De site zag zich daarom gedwongen om over te stappen op een 'voucher'-systeem. Klanten in Amerika en Europa kunnen tegoedbonnen kopen die op de site ingeruild kunnen worden voor muzieknummers. Omdat AllofMP3 buiten Rusland geen legale status heeft, lijkt ook de verkoop van vouchers niet wettelijk te zijn. In Engeland is zojuist een eerste arrestatie gedaan van een 25-jaar oude man die de vouchers op zijn website en eBay verkocht.

Met de arrestatie ziet de toekomst er steeds minder rooskleurig uit voor AllofMP3: de site is inmiddels geblokkeerd in Denemarken en Duitsland en zal vermoedelijk ook binnenkort in Italië geblokkeerd worden. Daarnaast heeft Rusland te horen gekregen dat het geen deel uit mag maken van de World Trade Organization zolang ze niets aan de muziekdienst doen.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie