abonneren

AllofMP3-topman gaat vrijuit

De voormalig baas van Mediaservices, het bedrijf waar AllofMP3 onder valt, is door de Russische rechtbank vrijgesproken van alle aanklachten. Denis Ksavov werd door EMI, Universal en Warner Music Group aangeklaagd voor het opzettelijk schenden van auteursrechten.De Russische rechter die de zaak van de drieplatenlabels behandelde, heeft Denis Kvasov vrijgesproken omdat de topman ten tijde van de aanklachten niet onwettig handelde. Kvasov is in december 2005 uit Mediaservices gestapt.
Op dat moment maakt het bedrijf gebruik van een maas in de wetgeving die de online distributie van muziek voor uiterst lage prijzen mogelijk maakte. De maas in de wet werd pas in september 2006 gelapt door nieuwe regelgeving -- lang nadat Kvasov het bedrijf verliet.

De aanklagers zijn niet blij met de uitspraak en overwegen in hoger beroep te gaan. Ze willen er vooral op hameren dat de muziek ten tijde van zijn bewind illegaal verkregen is. Ook benadrukken de aanklagers dat de rechtszaak tegen Vadim Mamotin, de huidige chef van Mediaservices, gewoon doorgaat.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie