AllofMP3 beantwoordt vragen over muziekdienst

Als reactie op de regen aan negatieve Amerikaanse berichten over de Russische muziekdienst AllofMP3 heeft de muziekdienst een persconferentie gehouden waar ze vragen van journalisten beantwoord hebben. Helaas is de onduidelijkheid er niet minder op geworden.De Russische muzieksite biedt nieuwe albums aan voor minder dan twee dollar.
Volgens AllofMP3 betalen ze 15% van de opbrengsten aan de Russian Multimedia and Internet Society (ROMS), met wie AllofMP3 een licentie heeft afgesloten. Op de klacht van Engeland en Amerika dat ze geen cent van deze royalties zien, zegt AllofMP3 dat de verantwoordelijkheid dan ook niet bij hun maar bij de ROMS ligt.

Volgens de eigenaar van AllofMP3 wil de site graat direct met artiesten werken om ze een deel van de inkomsten te geven. Dat staat dus haaks op de huidige regeling waarbij artiesten niets terugzien van de inkomsten. Ook kon AllofMP3 niet goed uitleggen waarom, hoewel de site volgens hun niet op andere landen dan Rusland gericht is, de site wel in het Engels aangeboden wordt en hitlijsten uit het buitenland toont.

AllofMP3 claimt verder dat de hele heisa rondom hun site de fout is van de platenlabels, die jarenlang 'misbruik' gemaakt hebben van hun artiesten. Volgens AllofMP3 zijn de meeste platenlabels alleen maar uit op het verdienen van veel geld voor zichzelf en niet voor de artiesten. De site claimt dat muzikanten beter hun muziek zelf aan de man kunnen brengen via muziekdiensten.

AllofMP3 is overigens niet bang voor de dreigementen van de Amerikaanse overheid, die de dienst zo snel mogelijk gesloten ziet. Op de vraag of de dienst er over een jaar nog is, zegt AllofMP3: "Natuurlijk overleven we. De muziekindustrie is in rap tempo aan het veranderen, en dat doen wij ook."

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: