abonneren

Alles wijst op Windows 7 in 2010

Windows Vista had een revolutie teweeg moeten brengen voor het Windows-besturingssysteem, door zijn stijlvolle Aero-interface en verbeteringen op XP. Helaas is de werkelijkheid anders, maar Windows 7 wordt nu gezien als de versie die werkelijk verandering teweeg gaat brengen.Windows Vista heeft een flink aantal missers gemaakt. De hardwareondersteuning voor de 64-bit versie was om te huilen, de strengere beveiliging (User Account Control) wordt als enorm vervelend ervaren en het grote aantal versies zorgt voor verwarring bij de klant.
Toch is Vista geen slecht besturingssysteem: voor de meerderheid van de gebruikers is Vista een solide fundament voor hun programma's, meer dan XP dat was.

Microsoft richt zich nu op de opvolger van Vista, Windows 7. Het bedrijf heeft vijf jaar gesleuteld aan Vista, maar Windows 7 moet over drie jaar al gereed zijn. Een eerste milestone is inmiddels al verscheept naar partners. Microsoft zelf heeft bevestigd dat 2010 het beoogde introductiejaar is voor Windows 7. Een precieze datum wordt pas in laat stadium bekendgemaakt. Wel is Microsoft al redelijk dicht bij de tweede milestone (M2) die voor maart/april gepland staat.

Wat er precies verbeterd gaat worden in Windows 7 is uiteraard nog geheim. Wel heeft Bill Gates laten doorschemeren dat er nieuwe, revolutionaire technieken gebruikt gaan worden met betekking tot de interface, zoals stemherkenning. Windows 7 wordt in ieder geval zeker gekoppeld aan Windows Live Wave 3, de laatste versie van Microsoft's internetsuite.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie