Alles wat je moet weten om online anoniem te blijven

Ransomware, malware, lekke IoT-protocollen... Het is niet makkelijk nu nog compleet veilig te blijven voor aanvallen op je digitale leven. Door de vele datalekken her en der is het soms moeilijk om bij te houden waar je je beveiliging nog moet opschroeven, maar daar hebben wij gelukkig dit handige artikel voor geschreven! Hier lees je namelijk precies waar je allemaal aan moet denken bij je digitale beveiliging.

Alles wat je moet weten om online anoniem te blijven-15747845

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

 

Eerder schreven we al over de 5 grootste securityproblemen, inclusief een snelle oplossing voor die problemen. Maar security-gevaren zoals ransomware, phishing en malvertising laten zich niet zomaar oplossen. Wil je dus echt weten wat je moet doen aan de grootste beveiligingsrisico's, dan moet je daar dieper in duiken.
 

Waarom hacken hackers?

Zo moet je eerst leren waarom hackers überhaupt hacken. Wat zijn hun beweegredenen? Proberen ze je een virus aan te smeren, of zit er meer achter het openbreken van systemen? Je merkt dat het verhaal namelijk een stuk genuanceerder ligt.

Lees dit artikel: 'Waarom hacken hackers?
 

Ransomware

Eén van de grootste bedreigingen van dit moment is zonder twijfel ransomware. Daarbij worden je bestanden 'gegijzeld' voor kwaadaardige malware, waardoor je documenten en foto's ineens zijn versleuteld met krachtige encryptie. De enige manier om je bestanden te redden is om geld te betalen - meestal in de vorm van bitcoins omdat die amper te traceren zijn.

Lees ook: Toenemende ransomware-dreiging voor pc's en smartphones.

Je kunt je natuurlijk afvragen wat ransomware in de eerste plaats is. Het is belangrijk om eerst te leren hoe ransomware werkt, en welke preventieve maatregelen je ertegen kunt nemen. En, niet belangrijk, wat je moet doen als je eenmaal slachtoffer bent geworden. Je leest dat in dit artikel: 'Wat is ransomware, en wat kun je ertegen doen?'

© PXimport


 

Veilig onderweg

Cybersecurity-gevaren komen niet alleen in je huis voor, maar vooral ook onderweg. Op vakantie is het bijvoorbeeld ook erg belangrijk om veilig te blijven, maar hoe doe je dat? Eén van de beste tips is om een vpn te nemen. Je kunt hier een aantal goede vpn-diensten vinden, maar als je liever zelf op onderzoek wilt lees je hier waar je op moet letten bij het kiezen van een vpn-dienst.

Natuurlijk is een vpn niet de enige tip om veilig te blijven op vakantie. Je kunt er nog veel meer aan doen, zoals het vergeten van open netwerken, 4G te gebruiken, en het meenemen van je eigen router.

Lees ook: '5 handige tips voor veilig internet op vakantie'.

En wat nou als je je telefoon kwijtraakt? Dat is erg vervelend, want daar staat zoveel persoonlijke informatie op dat je die graag wil houden. Er zijn gelukkig meerdere manieren om te zorgen dat je je telefoon makkelijk terug kunt vinden, al is voorkomen natuurlijk beter dan genezen.

Lees ook: '5 manieren om je verloren of gestolen telefoon terug te vinden'.

© PXimport


 

Beveiligingspakketen

De bovenstaande opties zijn natuurlijk veilig, maar je moet er wel héél veel verschillende programma's voor downloaden, gebruiken en instellen. Niet erg praktisch dus. Het zou veel handiger zijn als je gewoon één pakket had waarmee je veilig bleef tegen ransomware, malvertising, én waarmee je je telefoon weer makkelijk terug kunt vinden. We hebben daar een aantal tests voor gedaan.

Lees ook: '13 internet security-suites getest'.

Specifieker kun je kijken naar Bitdefenders Total Security Multi Device-pakket. Lees bijvoorbeeld ook eens onze review van Bitdefenders bekroonde 3-in-1-pakket voor meer informatie. Enne, blijf veilig!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten