abonneren

Alleen grootverbruikers mobiele data willen overstappen

De nieuwe abonnementen voor mobiel netwerkgebruik die Nederlandse providers hebben aangekondigd, lijken niet tot enorme verschuivingen te gaan leiden. Vooral grootverbruikers van data willen overstappen en dan in de meeste gevallen naar T-Mobile.

Dit blijkt uit een provideronderzoek gehouden door Tweakers.net. Veel mobiele bellers zeggen bij hun huidige provider te blijven. Van de klanten die wel overstappen, lijkt het leeuwendeel voor T-Mobile te kiezen.

Tweakers hield een onderzoek onder 763 klanten van KPN, Hi, Vodafone en T-Mobile. Het onderzoek werd gehouden naar aanleiding van de aankondiging van de nieuwe abonnementen bij de grote providers. Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile hebben de afgelopen weken nieuwe abonnementsvormen aangekondigd, waarbij het mobiele datagebruik duurder werd en het mobiele datagebruik niet langer onbeperkt is. 

Het onderzoek bevestigt dat klanten de nieuwe abonnementen met lagere datalimieten niet zien zitten. Zij zeggen hun abonnement met de huidige voorwaarden door te laten lopen en geen nieuw abonnement af te sluiten. Het aantal klanten dat zegt te blijven, ligt bij T-Mobile het hoogst; 90 procent zegt niet over te stappen. De bereidheid om een nieuw abonnement af te sluiten ligt daar ook het hoogst: 47 procent. Bij Vodafone zegt 81 procent van de klanten te blijven. Bij KPN en Hi is dat respectievelijk 65 en 62 procent.

De meerderheid van de respondenten zegt bij zijn huidige provider te blijven. Van de mensen die zeggen over te stappen, gaan de meesten naar T-Mobile. Deze overstappers willen vooral het iSmart-abonnement met hoge limieten en hoge snelheid. De resultaten geven aan dat respondenten denken bij T-Mobile het beste af te zijn.

Uit een analyse van de nieuwe abonnementen door Tweakers.net bleek maandag al dat T-Mobile abonnementen heeft met hogere limieten tegen lagere prijzen. Dit zal gevolgen hebben voor de marktaandelen van de providers bij grootgebruikers van mobiele data. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat KPN en Hi marktaandeel verliezen en Vodafone nagenoeg gelijk blijft, terwijl T-Mobile juist meer klanten zal krijgen.

Bron: Tweakers

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: