abonneren

Alle nieuwe Chromebooks in 2017 ondersteunen Android-apps

Momenteel zijn er nog niet zoveel Chromebooks die Android-apps ondersteunen, maar het komende jaar komt daar verandering in. Alle 2017-modellen kunnen ermee overweg.

Door de Play Store naar Chromebooks te brengen, krijgen deze notebooks er in één klap een hoop functies bij. Diensten die enkel werken met apps en geen webversie aanbieden, zijn hierdoor toch bruikbaar op Chromebooks.

Nog niet alle apps zijn ervoor geoptimaliseerd, en momenteel zijn er maar drie Chromebooks die dit ondersteunen: de Chromebook R11 van Acer, de Flip van Asus en de Pixel van Google zelf.

Nieuwe modellen

Tijdens de afgelopen CES-beurs werden nieuwe modellen onthuld, de Chromebook Plus en Pro van Samsung, en een vernieuwde Flip (C032CA) van Asus. Ze lanceren later dit jaar, en maken deel uit van de eerste lichting Chromebooks die standaard Android-apps kunnen draaien.

Interessant is tevens dat deze applicaties later dit jaar ook in vensters naast elkaar te draaien zijn, wat Google eerder in smartphones introduceerde met Android 7.1. Daarmee krijgen de Chromebooks meer weg van een Windows-laptop, althans qua looks.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Android, Chromebook

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord