abonneren

Alle browsers zakken voor Acid3-test

Kort nadat Microsoft trots bekendmaakte dat versie 8 van zijn Internet Explorer slaagt voor de Acid2-test maakt de Web Standards Project (WaSP) bekend dat de populaire browser zakt voor de Acid3-test, de opvolger van de Acid2-test.Microsoft hoeft zich echter niet te schamen. Alle browsers zakken namelijk voor deze nieuwe test. De eerste Acid-test werd in 1998 uitgebracht om te controleren of een browser zich aan de laatste webstandaarden houdt. De Acid-test is speciaal ontwikkeld om door middel van moeilijk af te beelden afbeeldingen de foutjes in een browser aan te tonen.
Het doel van de test is om ervoor te zorgen dat in de toekomst in alle browsers alle websites het er zelfde uitzien.

De Acid2-test controleerde vooral de implementatie van Cascading Style Sheets (CSS). De Acid3-test kijkt niet alleen naar alle huidige webstandaarden die op dit moment gehanteerd worden, maar ook naar toekomstige webstandaarden. Zo kijkt Acid3 naar hoe afbeeldingen ingelezen worden die zijn "embed" in HTML-code, CSS3-compliance, DOM-compliance, CSS3 downloadable fonts en hoe de browser omgaat met nieuwe grafische bestandsformaten en de ondersteuning voor Unicode.

Op dit moment zakt elke browser voor de Acid3-test. De browsers scoren tussen de 40 en de 60 op een 100-punts schaal. De aankomende nieuwe versies van Firefox en Internet Explorer halen scores van tussen de 80 en de 90. Gebruikers hoeven niet bezorgd te zijn want de Acid-test wordt altijd zo ontwikkeld dat de meeste browsers moeite hebben om ervoor te slagen. Zo duurde het zes maanden voordat Safari 2.02 kon aankondigen dat het als eerste voor de Acid2-test was geslaagd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: