abonneren

Alle Beatles-songs legaal te downloaden op Noorse site

Goed nieuws voor liefhebbers van The Beatles: het complete werk van de band kan deze maand worden gedownload vanaf een Noorse site. Zonder DRM en helemaal legaal...De NRK, de Noorse Broadcasting Corporation, heeft namelijk een overeenkomst gesloten met TONO, de Noorse organisatie die de muziekrechten beheert. De NKR mag van TONO alle uitzendingen uit het verleden die voor minder dan 70% uit muziek bestaan, als podcast aanbieden. Elke podcast mag maximaal 4 weken online blijven staan.

Dat betekent dat ook de destijds zeer succesvolle radioserie Vår daglige Beatles (onze dagelijkse Beatles) online gezet mag worden. In deze serie komen alle 212 releases van The Beatles aan bod. Omdat ze voorafgegaan worden door een drie minuten durend praatje over de song, vallen ze onder de minder dan 70%-regeling.

Of Apple Records stappen gaat ondernemen is nog niet bekend; inmiddels staan de eerste veertien songs hoe dan ook online (kijken via Firefox leverde bij ons moeilijkheden op, via Internet Explorer werkt deze link wel vlekkeloos). Met een beetje slim audio-programma is het Noorse praatje er makkelijk af te knippen. Maar dit terzijde.

 

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord