abonneren

AllCast is een Chromecast voor ál je apparaten

We zijn hier groot fan van de Chromecast, maar niet iedereen heeft zo'n stickje om alles naar je tv te streamen. Met de app AllCast kun je alle content van je smartphone streamen naar je Chromecast, maar ook naar een hoop alternatieve streaming-sticks en -apparaten.

AllCast bestond al voor Android, maar is nu ook voor iOS uitgebracht. Met AllCast kun je vrijwel alle media op je apparaat streamen naar een heleboel media-streamers.

Smart tv's en Xbox'en

Een paar van die streamers zijn niet in Nederland te krijgen (zoals de Roku en de Amazon Fire Stick, maar je kunt via AllCast wel uitzenden naar je Apple TV, je Chromecast en je Xbox 360 en Xbox One. Daarnaast werkt de app met een grote hoeveelheid populaire smart-tv's van bijvoorbeeld Panasonic, Samsung en Sony.

Makkelijk te gebruiken

Het mooie van AllCast is dat het werkt met slechts een paar drukken op de knop. Zodra je een app opstart, kun je via de Cast-knop aan de onderkant van het scherm meteen casten. Als het goed is, vindt AllCast meteen alle apparaten die beschikbaar zijn als je wilt casten. Dat is handig als je iemand je vakantiefoto's wil laten zien op een hoger scherm.

Cloud-diensten

Naast het casten van apps kun je ook vanaf verschillende cloud-diensten streamen, zoals Dropbox, Instagram of Google Drive. Als je dus je vakantiefoto's daar hebt opgeslagen, kun je dat ook makkelijk streamen.

Goedkoop

De grote 'maar' is dat AllCast niet helemaal gratis is. In principe is de app wel te gebruiken zonder te betalen, maar je krijgt dan wel advertenties te zien. Bovendien heb je een data-limiet voor video's, zodat je niet onbeperkt Netflix kunt streamen. Maar de slechts 3 euro die je ervoor moet neerleggen is een klein bedrag voor zo'n goede app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: allcast

Laatste Vacatures