abonneren

Algeheel verbod op spam

Vanaf oktober van dit jaar komt er een algeheel verbod op het sturen van spam naar bedrijven. Het sturen van spam aan personen in Nederland was al eerder verboden.Spam is ongevraagde e-mail met veelal reclameboodschappen die vaak geautomatiseerd door computers wordt verstuurd. Door het nieuwe verbod, dat gisteren door het ministerie van Economische Zaken bekend werd gemaakt, is nu ook spam aan rechtspersonen verboden en ontstaat er een algeheel spamverbod in Nederland. De schade die spam veroorzaakt bij internetproviders en andere bedrijven moet hierdoor flink afnemen.

Bedrijven die toch doorgaan met het versturen van spam, kunnen boetes krijgen die oplopen tot 450.000 euro. Deze boetes zullen worden opgelegd door de telecom-waakhond Opta. Hiermee wil staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken niet alleen overlast tegengaan, maar ook criminaliteit.

Spam wordt namelijk ook vaak ingezet om stiekem persoonlijke gegevens te achterhalen in computers. Ruim 90 procent van de zakelijke e-mails is spam, bij particuliere e-mails is dit zelfs 97 procent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: