abonneren

Alfaversie Opera 10 toont nieuwe Presto engine

Het Opera-team heeft de alfaversie van Opera 10 aan de buitenwereld getoond. De nieuwe versie van de browser is een stuk sneller omdat het gebruik maakt van de nieuwe Presto 2.2 rendering engine.Iedereen kan de alfaversie van Opera 10 downloaden en uitproberen. Interessant is om te kijken hoe snel Presto 2.2 zware websites kan inladen. Opera 10 doorstaat de Acid 3-test. Iets wat Firefox en Google's Chrome nog niet is gelukt.

Presto ondersteunt alle nieuwe webstandaarden waaronder Web Fonts, Alpha Transparancy en "color:transparant". Web Fonts is een CSS 3 module waarmee lettertypes op een website afgebeeld kunnen worden zonder dat deze op de computer van de gebruiker zijn geïnstalleerd.

Voor gebruikers heeft Opera 10 een inline spellchecker die bijvoorbeeld de reacties op Facebook op spelfouten kan controleren. In de alfaversie zit ook een auto-updatefunctie die de browser automatisch update wanneer een nieuwe build wordt vrijgegeven.

Opera Mail ondersteunt nu zowel HTML als platte tekst in e-mailberichten en de Dragonfly debuggingtool is verbeterd zodat ook DOM editing en HTTP header controle mogelijk is.


Download: Betanews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: