abonneren

Al meer dan 3 miljoen nieuwe Facebook-URL's

De nieuwe service van Facebook om een eigen web-adres te kunnen kiezen voor het weergeven van de persoonlijk profiel-pagina is een groot succes gebleken. Alleen al in de eerste 8 uur werden er 3 miljoen nieuwe adressen geregistreerd. Eerder kon u hier al lezen dat het vanaf nu mogelijk is om uw eigen profiel-URL samen te stellen voor Facebook. Deze service ging zaterdagochtend om 6 uur Nederlandse tijd van start. Binnen 3 minuten werden er al meer dan 200.000 nieuwe namen geregistreerd.
Dit komt neer op meer dan 1000 per seconde.

Na een kwartier stond dit aantal al op 500.000 wat neerkwam op gemiddeld 500 aanvragen per seconde. Een uur later stond de teller op 1 miljoen en na 8 uur was dit aantal gestegen tot 3 miljoen. Om de grote stormloop op de website aan te kunnen had Facebook extra server-capaciteit ingezet, hierdoor werden zo veel mogelijk verstoppingen voorkomen.

Sommigen waren erg creatief met het verzinnen van de URL. Zo heeft een Amerikaanse gebruikster met de URL http://www.facebook.com/default.aspx een erg originele weten te bemachtigen. Wilt u zelf uw URL aanpassen voor de profiel-pagina van Facebook, dan kunt u dit doen door te surfen naar http://www.facebook.com/username Hieronder vindt u een link naar een interview over dit project van Mashable met Jared Morgenstern, Product Manager en Guy Rom, Engineering Team Manager for Commerce and Payment System van Facebook.
link

Bron: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord