abonneren

Al 200 bittorrentsites afgesloten in Nederland

De internationale bittorrentsite 'Bittorrentmonster' (btmon.com) ging gistermiddag offline. Dat gebeurde nadat BREIN aan de Nederlandse hosting providervan Btmon, Leaseweb, gesommeerd had. Die maakte de website ontoegankelijk en verstrekte de naam- en adresgegevens van de beheerder. Weblogs voor bittorrent piraten verwachten een uittocht van illegale bittorrent sites uit Nederland nu belangrijke hosting providers aan de meldingen van BREIN voldoen.Btmon kwam kort na de afsluiting weer enige tijd online vanuit Duitsland, maar is inmiddels weer uit de lucht.
Ook in andere landen zullen, aldus BREIN, rechthebbenden actie tegen de site en/of hosting provider nemen. Eerder gebeurde hetzelfde in Canada, waar Demonoid werd afgesloten nadat dit enige weken eerder ook al in Nederland gebeurde als gevolg van een dagvaarding van BREIN aan het adres van de hosting provider Leaseweb.


Inmiddels zijn in Nederland meer dan 200 illegale bittorrentsites afgesloten. Die sites bedienden in totaal meer dan 6.8 miljoen gebruikers. In de Nederlandse jurisprudentie is uitgemaakt dat het onrechtmatig is voor een site om systematisch en structureel gebruik te maken van de beschikbaarheid van ongeautoriseerde bestanden. BREIN: "We gaan door tot de laatste illegale site en server uit Nederland is verdwenen."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie