abonneren

Agp-bus wil maar niet uitsterven met HD 4670 AGP

De agp-poort is al enige jaren dood, maar sommige fabrikanten en consumenten lijken zich dit niet te realiseren. Dus komt HIS met een HD 4670 IceQ AGP en zullen er ongetwijfeld een hoop consumenten zijn die deze kaart in hun oude agp-moederbord prikken.Al sinds enkele jaren is het onmogelijk een nieuw moederbord met een agp-poort te vinden, zeker nu pci-express de defacto standaard geworden is. Maar er zijn nog een groot aantal oudere pc's die gebruik maken van deze techniek, en niet elke pc-bezitter is van plan veel geld uit te geven om een nieuwe pc aan te schaffen.
Dus ruilen ze hun oude grafische kaart om voor een model als deze.

De HD 4670 IceQ AGP brengt een aantal interessante kaarten naar de tafel. Zo is de kaart uitgerust met de beproefde IceQ-coolingstechniek en is er ook een hdmi-poort op de kaart geplaatst. Handig voor wie zijn oude agp-systeem als home theater pc wil inzetten.

De HD 4670 draait op 750 MHz (core) en 1746 MHz (geheugen), waarbij er 1 GB aan ddr3 geplaatst is. Naast hdmi is er ook gedacht aan dvi en d-sub. De kaart neemt twee sloten in beslag vanwege de IceQ-cooler, maar de kaart moet dan ook fluisterstil zijn werk kunnen doen.

De prijs van de kaart wordt op € 100 geschat.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: