abonneren

Afsplitsing AMD goedgekeurd door aandeelhouders

De afsplitsing van de AMD-fabs naar The Foundry Company is gisteren definitief goedgekeurd. De aandeelhouders van AMD moesten zich nog over deze stap uitspreken. The Foundry Company komt onder beheer van AMD en Advanced Technology Investment Company (ATIC).De goedkeuring is een pak van het hart voor AMD, dat op 10 februari de overname al goed wilde keuren, maar toen slechts 42% van de aandelenhouders bijeen wist te krijgen. Dat was te weinig om een meerderheid te representeren en de vertraging leidde tot een flinke daling van de aandelenkoers.
Bij de aandeelhoudersvergadering die gisteren plaatsvond, wist AMD 50,26% van de aandelenhouders binnen te halen -- voldoende voor een meerderheid. Van de aandeelhouders sprak bijna 95 procent zich uit voor de afsplitsing.

The Foundry Company komt onder leiding te staan van voormalig AMD-topman Hector Ruiz. Het krijgt de eigendom over alle AMD-fabs en zal in die hoedanigheid concurreren met UMC, Chartered Semiconductor en TSMC. AMD krijgt een aandeel van 34 procent in The Foundry Company. De overige 66 procent staat onder beheer van ATIC.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie