abonneren

‘Afsluiten wordt makkelijker in Windows 8.1’

Het afsluiten of opnieuw opstarten van de computer moet gemakkelijker gaan met een nieuwe update van Microsoft’s besturingssysteem Windows 8.1. In Windows 8.1 Update 1 wordt naar verwachting namelijk een speciale knop toegevoegd voor het afsluiten en herstarten. Ook het werkgeheugen van de computer wordt hierbij minder zwaar belast.

Uit foto’s in handen van techsite The Verge blijkt dat Microsoft in Update 1 van Windows 8.1 de mogelijkheid gaat verwerken om de computer direct vanaf het startscherm af te sluiten of opnieuw op te starten. Rechtsboven op het startscherm komt naar verwachting een speciale afsluit- of herstartknop, naast een nieuwe zoekknop.

'Zelfde aantal kliks'

De nieuwe knoppen zouden zeer welkom zijn voor een groot deel van de Windows 8-gebruikers. Eén van de grootste kritiekpunten op Microsoft’s nieuwste besturingssysteem is dat de afsluit-opties teveel verborgen zitten in de Charms-balk. Microsoft blies deze kritiek in eerste instantie af, omdat volgens het bedrijf net zoveel kliks en muisbewegingen nodig waren voor het afsluiten van de computer als in Windows 7. Hier lijkt het bedrijf nu op terug te komen.

Update 1 in maart

Naar verwachting komt Windows 8.1 Update 1 uit op 11 maart van dit jaar, voorafgaand aan de ontwikkelaarsconferentie Build in april. Microsoft zou dan meer willen vertellen over de verbeteringen die Windows 9 zal gaan brengen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: