abonneren

Aerosmiths Steven Tyler klaagt imiterende bloggers aan

Steven Tyler, de zanger van de rockband Aerosmith, probeert een aantal bloggers voor de rechter te slepen die net doen alsof ze hem zijn.Steven Tyler, die alweer 60 jaar oud is, weet niet wat de echte namen zijn van de personen die op het internet claimen dat ze hem of zijn vriendin Erin Brady zijn. Maar hij denkt dat het dezelfde groep is die in 2007 soortgelijke berichten op weblogs plaatsten. Toentertijd vroeg Tyler aan Google om alle weblogs en links naar de weblogs te verwijderen. Google gaf gehoor aan Tylers verzoek.

De nieuwe lichting blogberichten werd geplaatst op de blogdienst Blogspot.com. Dit jaar zijn er op de blogdienst 31 berichten geplaatst van de nep-Tyler. De persoon die net doet alsof hij Erin Brady is, heeft dit jaar zeven berichten geplaatst. Steven Tyler neemt vooral aanstoot aan de berichten van de nep-Tyler en de nep-Brady waarin ze schrijven over de dood van Tylers moeder die recentelijk is overleden.

Tyler beschuldigt de bloggers er van dat ze persoonlijke details zonder toestemming bekendmaken, dat ze foutieve informatie verspreiden en dat ze zonder toestemming claimen dat ze hem en zijn vriendin zijn. Tyler wil dat de bloggers een verbod krijgen om hem ooit nog on- of offline na te doen.

Blogspot.com heeft intussen de berichten van zijn site verwijderd.


Bron: REUTERS/Stringer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: